Germ en Rigtje Dijkstra al 65 jaar verliefd op Citroën

HEERENVEEN – De spiksplinternieuwe Citroën C3 staat glimmend voor de deur. ‘Hij is mooi hè’, zegt de 80-jarige Germ Dijkstra uit Heerenveen trots. Hij rijdt al 65 jaar Citroën, maar deze auto heeft toch wel zijn hart gestolen. ‘Die zwarte velgen. Prachtig!’ ‘Op onze leeftijd een auto in deze kleur kopen, dat doet je eigenlijk niet he?’ Op het gezicht van meneer Dijkstra speelt een grote glimlach. ‘Maar ik was gelijk verliefd op dat rood.’ En de combinatie met het zwart vindt hij helemaal prachtig. Zijn vorige C3 was ook al ‘zo schitterend’, valt zijn vrouw Rigtje (75) hem bij. ‘Die mooie bruine kleur en dan met dat chroom. Ja, dat was echt heel mooi.’ Het echtpaar heeft haar hart nu echter verloren aan de Citroën C3. ‘Hij zit beter’, zegt mevrouw Dijkstra. ‘De deuren kunnen wat verder open en dat is ook handig.’ Haar man lachend: ‘We zijn oude...

Lees verder » [post-views]