Kinderen ontbijten met Burgemeester Waanders van Dongeradeel

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waren 9 leerlingen van groep 8 van CBS De Springplanke in Engwierum uitgenodigd om samen met Burgemeester Waanders aan het Burgemeestersontbijt deel te nemen in de trouwzaal van het gemeentehuis van Dongeradeel. Samen aan de ontbijttafel  maakten ze kennis met elkaar en zo gaven ze het goede voorbeeld. Samen met burgemeesters van de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland c.a. waar de kinderen ook een ontbijt hadden betaalden ze symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten door een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema Gezond ontbijten is geen kunst. Het was een zeer geslaagd schoolontbijt.Donatie aan het JeugdcultuurfondsHet geld wordt gedoneerd aan het Jeugdcultuurfonds die kinderen uit gezinnen waar minder geld is, van kunst, cultuur en sport laat genieten. Onder de noemer ‘Gezond ontbijten is geen kunst’ past de missie van het Jeugdcultuurfonds goed bij die van...

Lees verder »