AMS en Waadhoeke organiseren lijsttrekkersdebat met jongeren

FRANEKER CSG Anna Maria van Schurman organiseert, samen met de (toekomstige) gemeente Waadhoeke, op maandagavond 20 november het grote AMS lijsttrekkersdebat. De avond zal bijdragen bevatten van zowel de leerlingen als de lijsttrekkers van alle deelnemende partijen. De leerlingen van HAVO 4 en VMBO-TL 4 bereiden het debat voor en hebben een aantal prikkelende stellingen geformuleerd. De lijsttrekkers kunnen elkaar stevig aan de tand voelen over onderwerpen die de jeugd, maar ook de rest van de inwoners van Waadhoeke interessant en belangrijk vinden. Het AMS lijsttrekkersdebat staat onder leiding van Roelof Lousma, presentator van Omrop Fryslân. Het publiek in de zaal kan door middel van hun mobiele telefoon ook laten weten wat hun mening is over de geponeerde stellingen. Het debat wordt afgesloten met een exitpoll onder alle aanwezigen. Op dinsdag 21 november organiseert de AMS een scholierenverkiezing waarbij bovenbouw scholieren hun stem mogen uitbrengen op één van de zes...

Lees verder » [post-views]