D66 Smallingerland: alleen in volgend college met koopzondag

DRACHTEN – De leden van de afdeling Smallingerland van D66 hebben donderdag de lijst en het programma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Koopzondag is een voorwaarde voor deelname in een nieuwe coalitie. Lijsttrekker Ron van der Leck was al eerder verkozen, maar donderdag zijn de tien leden die aangegeven hebben op de lijst te willen staan door de leden via een vertrouwelijke digitale stemming gerangschikt, zonder tussenkomst van het bestuur. Er is eerder een speciale ledenbijeenkomst geweest waarbij de kandidaten zich konden presenteren. Hierdoor konden de leden een geïnformeerde keuze maken. Jong De nummer twee op de lijst, Roy Postma (22) is al langer actief voor D66, zowel binnen Smallingerland als daarbuiten. Als student bestuurskunde en echte Drachtster weet hij wat er speelt. Ook heeft hij ervaring opgedaan bij de Bewonersraad Friesland, in medezeggenschapsraden op onderwijsinstellingen en als voorzitter van de Jonge Democraten Fryslân. De nummer drie op...

Lees verder » [post-views]