Dokkum bijna klaar voor landelijke Sinterklaasintocht

In Dokkum worden vrijdag de puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Nog één nachtje slapen en dan is het zover. De organisatie roept op van te voren goed te bedenken waar je zaterdag gaat staan, want er zijn meer mensen die een mooi plekje willen. Maak een zorgvuldige keuze tussen goed zicht op de vaarroute of op de looproute. De crew van het Sinterklaasjournaal met presentatrice Dieuwertje Blok was vrijdag op verkenning in de binnenstad van Dokkum om tijdens de live-tv uitzending van de intocht goed voorbereid verslag te kunnen doen. In de stad zijn borden die de looproutes aangeven. Zaterdag is de hele binnenstad afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Rondom Dokkum zijn er diverse parkeerterreinen beschikbaar: ’t Panwurk, Harddraversdijk , Kalkhuisplein, Dongeraheem, Sionsberg, Zuiderschans, Parklaan en Tolhuisbad.De anti Zwarte Pieten actievoerders hebben volgens dagblad NRC een vak toegewezen gekregen op de Hogepol, ergens tussen...

Lees verder » [post-views]