Extra aandacht voor respect

SNEEK Hoe zorg je er met elkaar voor dat lastige onderwerpen altijd besproken kunnen worden? Zoals religie, seksualiteit, pesten, discriminatie en culturele diversiteit. Honderden leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in Súdwest-Fryslân bogen zich over deze vraag tijdens de Week van Respect. Op een aantal scholen werden gastlessen gegeven door Stella van Gent, Durk Stoker of Mirjam Bakker, alle drie wethouders in Súdwest-Fryslân. ,,Op scholen komen veel culturen samen, waarbij ruimte is voor iedereen”, zegt Van Gent. ,,Het onderwijs kan daardoor de basis zijn om een respectvolle samenleving te realiseren.” Ook sportverenigingen hadden tijdens ‘de week’ extra aandacht voor respect. Zo was er in de kantine van de Sneker Mixed Hockeyclub (SMHC) de voorstelling ‘Dat schiet lekker op’. Humoristisch, maar met een serieuze ondertoon. ,,De voorstelling ging over de vraag hoe we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat het goed gaat met onze sportende kinderen en met...

Lees verder » [post-views]