Gemeente Heerenveen neemt voortouw in ondersteuning van kinderen in echtscheiding

Als eerste Friese gemeente geeft Heerenveen vanmorgen de aanzet voor een lokale ketenaanpak voor scheidingsproblemen bij kinderen. Dit gebeurt tijdens de conferentie ‘Ketenaanpak kind in scheiding’. Wethouder Jeugd, Hans Broekhuizen: “In Heerenveen zien we de afgelopen jaren een toenemend aantal kinderen met gedragsproblemen waarbij een scheiding meespeelt. Om in de volle breedte meer grip te krijgen op met name de gevolgen bij kinderen, hebben we deze conferentie georganiseerd voor professionals die met kinderen te maken hebben. Zodat elk kind in een scheiding de ondersteuning krijgt dat het nodig heeft.” De aanleiding voor de conferentie ‘Ketenaanpak kind in scheiding’ ligt bij het stijgend aantal kinderen met gedragsproblemen die te herleiden zijn naar een scheiding. In 2013 ging het in de gemeente Heerenveen om 107 kinderen, in 2015 om 137 kinderen. Maar ook kinderen die geen of minder last lijken te hebben van de scheiding van hun ouders, krijgen een plek in...

Lees verder » [post-views]