Grote betrokkenheid bij de Dorcas Voedselactie

URETERP – Van 29 oktober tot en met 5 november werd in heel Nederland de 22e Dorcas Voedselactie gehouden. Duizenden vrijwilligers zamelden op ruim 750 locaties producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. De actie in Drachten en Ureterp leverde meer dan 250 voedseldozen op. De komende weken zullen vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samenstellen in vier sorteercentra in Nederland. De eerste 26.000 pakketten zullen nog voor de Kerst bij mensen in Oost-Europa worden afgeleverd. Voor én achter de schermen leverden in het hele land 8.000 vrijwilligers een bijdrage aan de actie. Zij hebben zo de actie mogelijk gemaakt. De tijd die de vrijwilligers via Dorcas aan hun medemensen geven is van grote waarde. Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. Samen met haar partners creëert ze een sociaal vangnet van mensen om de allerarmsten heen....

Lees verder » [post-views]