SC Cambuur en Gemeente Leeuwarden maken zich sterk voor Oud-Oost 

LEEUWARDEN – De aftrap voor het ‘Pact van Cambuur’ is vanmiddag op een speciale persconferentie in het Cambuur Stadion gegeven. Dit is een nieuw project van SC Cambuur, Gemeente Leeuwarden en de Business Club Cambuur met als doel om een werkgelegenheidsimpuls te geven aan de wijk Oud-Oost. Het is namelijk met pijn in het hart dat de club deze wijk gaat verlaten. Sinds 1936 maakt SC Cambuur, eerst als VV Leeuwarden, onderdeel uit van het straatbeeld in Oud-Oost en met de aanstaande verhuizing naar een nieuw onderkomen bij het WTC gaat dit na ruim tachtig jaar veranderen. Alle partijen zijn zich er van bewust dat een vertrek uit deze wijk ook een enorm verlies op sociaal maatschappelijk gebied gaat betekenen. Daarom willen zij zich sterk maken voor de wijk om dit tegen te gaan en deze nauwe band te behouden. Het Pact van Cambuur is de eerste van meerdere initiatieven en...

Lees verder » [post-views]