Themabijeenkomst Vereniging Kleine Dorpen Weststellingwerf

OLDELAMER – Grote belangstelling was er donderdagavond in het dorpshuis ‘t Griffioentje in Oldelamer voor de themabijeenkomst: ‘Thuis in Eigen Dorp: Het Succes!’, georganiseerd door de Vereniging Kleine Dorpen Weststellingwerf (VKD). Deze bijeenkomst was georganiseerd voor de besturen van de vereniging van Plaatselijk Belang in Weststellingwerf. Naast deze bestuurders waren  vertegenwoordigers van diverse organisaties vertegenwoordigd. Burgemeester André van de Nadort en wethouder Jack Jongebloed waren eveneens van de partij. In oktober 2016 is dit thema over de ouder wordende dorpsbewoners ook behandeld, maar dan vooral in de informatieve zin.  Nu werden er successen gedeeld, die door plattelandsbewoners, door middel van korte films, werden gepresenteerd. Na iedere filmpresentatie werd een kleine toelichting gegeven door de betrokkenen, waarna Pim Pera, bestuurslid van de VKD, de hele zaal aan het werk zette, om na te denken over het behandelde thema en vooral naar mogelijkheden te zoeken, om het eigen dorp met de materie aan de...

Lees verder » [post-views]