Unieke modellen Shell in modelspoormuseum Sneek

SNEEK Enkele van de fraaiste schaalmodellen van modeltreinen, auto’s en benzinepompen met het Shell-logo zijn te bewonderen in een bijzondere expositie in het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek. Voor de expositie diepten de museummedewerkers de mooiste modellen op uit bij honderd dozen vol met Shell-modellen die in Sneek staan. Ze zijn opgeslagen in een van de depots van het museum. Een werknemer van Shell had iets met modeltreinen. Zo begon hij overal ter wereld modeltreinen en speelgoed te verzamelen waarop het logo van Shell stond. In alle maten, uitvoeringen en van uiteenlopende materialen. Omdat bij treinen ook auto’s en benzinepompen horen, begon hij ook die te verzamelen. Als er maar het logo van Shell op stond. Zo ontstond een unieke en omvangrijke verzameling van Shell in het klein. Bij z’n pensionering heeft hij de hele verzameling overgedragen aan Shell. In 2011 heeft Shell het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek benaderd...

Lees verder » [post-views]