Verwondering bij Tovertafel in Ferwert

FERWERT Donderdagmiddag is in Ferwerter woonzorgcentrum Foswert een Tovertafel in gebruik genomen en dat zorgde vooral voor verwondering. Jong en oud zette zich afgelopen zomer in om een Tovertafel binnen de deuren van Foswert voor elkaar te krijgen. Met donaties en sponsoren werd de benodigde 6000 euro bijeengebracht. Ook leerlingen van de plaatselijke basisscholen en Dockinga College zetten zich daar voor in en zij waren er ook bij toen de Tovertafel feestelijk in gebruik werd genomen. Met een demonstratie en onder het genot van een hapje en drankje konden gebruikers én de geldgevers kennismaken. De Tovertafel wordt gezien als een zorginnovatie, die waardevolle geluksmomenten oplevert voor mensen met een cognitieve uitdaging en dat beleven samen met familieleden en verzorgers. De Tovertafel is een soort beamer aan het plafond, waarmee spellen op een tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke en bewegelijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen bewoners zelf spelen...

Lees verder » [post-views]