Bussen met demonstranten tegengehouden op A7

OUDEHASKE Actievoerder tegen Kick Out zwarte Piet die op weg waren naar de intocht van Sinterklaas in Dokkum, zijn zaterdagochtend tegengehouden op de A7 bij Oudehaske. De demonstranten zijn tegenhouden door voorstanders van zwarte Piet. Door de actie stond het verkeer op de A7 geruime tijd stil. De politie is in gesprek gegaan met de betrokkenen. Rond 10.45 is het verkeer langzaam weer op gang gekomen. De bus met demonstranten rijdt nu verder onder politiebegeleiding. De politie geeft aan niemand te hebben aangehouden, prioriteit was het op gang brengen van het verkeer. Wel zijn de gegevens van de verstoorders genoteerd. Voor @NRC rijd ik mee met de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet naar Dokkum. Net de weg afgesneden door Pro-Pieten, zij hebben de snelweg geblokkeerd. #kozp #dokkum pic.twitter.com/ccOuDom4QX — Kasper van Laarhoven (@KvanLaarhoven) November 18, 2017  

Lees verder » [post-views]