Expositie Nederlands Kampioenschap Prepareren in Natuurmuseum Fryslân

LEEUWARDEN – De Nederlandse Vereniging van Preparateurs organiseert tweejaarlijks landelijke kampioenschappen. Daarin draait het om de vraag wie de beste is in het opzetten van een zoogdier, het prepareren van een vissenskelet, het maken van een model van een vogel en nog wat andere categorieën. Voor de derde keer wordt deze wedstrijd in het Natuurmuseum Fryslân georganiseerd. Bezoekers kunnen van 19 november tot en met 7 januari de ingezonden werken bekijken. Ook is dan duidelijk welke dieren in de prijzen zijn gevallen. Het Natuurmuseum Fryslân heeft zijn eigen preparateursteam, maar er zijn in Nederland meer mensen die zich beroepsmatig of uit liefhebberij bezig houden met het opzetten van dieren. De preparateurs zijn verenigd in de Nederlandse Vereniging van Preparateurs (NVP). Eens per twee jaar organiseert de NVP de Nederlandse Kampioenschappen Prepareren. Er wordt gejureerd in de volgende klassen: Grote zoogdieren, Kleine zoogdieren, Grote vogels, Kleine vogels, Vissen, reptielen en amfibieën,...

Lees verder » [post-views]