Honderden schoenendozen ingeleverd in Kollum

KOLLUM – Vrijdag was de laatste dag dat men de schoenendozen kon inleveren in Kollum. Een najaarsactie van Edukans waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos met schoolspullen en speelgoed vullen voor kinderen in arme landen. Jaarlijks doen tienduizenden kinderen met deze actie mee. De schoenendozen gaan naar kinderen in Malawi, Oeganda, Irak en Moldavië. In deze landen leven veel arme kinderen. Sommige van hen hebben geen ouders of huis meer. Actie Schoenmaatjes maakt kinderen in Nederland hiervan bewust. Door het vullen van schoenendozen worden ze betrokken bij hun leeftijdgenootjes in de ontwikkelingslanden.  De laatste jaren is Kollum het verzamelpunt van Noord Nederland en in het bijzonder voor Friesland en Groningen. In één van de loodsen van de firma Daan en Paul Pijnacker aan de Phaesmaweg konden de schoenendozen ingeleverd worden. Een toplocatie vonden de mensen de loods waar de schoenendozen stonden opgestapeld in grote kartonnen dozen op pallets. Honderden mensen...

Lees verder » [post-views]