Intocht Sinterklaas: “Het was geweldig!”

DOKKUM – Dokkum heeft er maandenlang naar uitgekeken en zaterdag 18 november was het dan eindelijk zo ver, de landelijke intocht van Sinterklaas in het mooie Dokkum. De organisatie had alles tot in de puntjes geregeld, maar helaas was het regenachtige weer er de oorzaak van dat niet de voorspelde bezoekersaantallen van 25.000 mensen werden gehaald. Toch waren de kades gevuld en langs de route die Sinterklaas door de Dokkumer binnenstad maakte, stond zo’n 15.000 mensen aan publiek. Rond 12.30 uur verscheen de grote stoomboot van Sinterklaas op het Grootdiep en er klonk een gejuich vanaf de kades! Jong en oud had al een poos in spanning staan wachten in de spoelende regen, maar vlak voordat de Pakjesboot 12 aanmeerde en Sint voet aan wal zette, was het wonderwel even droog. Het plezier was van de veelal geschminkte gezichtjes af te lezen en er werd samen met Hans van Coolkids...

Lees verder » [post-views]