Pcbs de Skeakel schaatst voor water

SEXBIERUM Zo’n 1700 scholieren schaatsen tussen 13 en 24 november in Thialf en de Elfstedenhal gesponsord rondjes voor kinderen in Ethiopië. Onder hen de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van Pcbs de Skeakel uit Sexbierum. De kinderen beleefden een fantastische dag op het ijs waarbij ze zich tegelijk hebben ingespannen voor schoon en veilig drinkwater en betere hygiëne op scholen in het noordwesten van Ethiopië. Niet alleen op de grote buitenbaan van de Elfstedenhal, ook op de binnenbaan werd volop geschaatst. Alle kinderen deden hun uiterste best om met of zonder hulpmiddel zoveel mogelijk rondjes te schaatsen. De rondjes werden gesponsord door ouders, opa’s en oma’s, tantes, buren: iedereen die maar wilde. De opbrengst was genoeg om erg trots op te zijn. Schaatsen voor water Wereldwijd sterven elke dag bijna 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water. Voor meisjes betekent waterschaarste vaak dat ze elke dag uren moeten...

Lees verder » [post-views]