Sinterklaas high-fivend door het Drachtster centrum

DRACHTEN – Sinterklaas is vanmiddag in Nederland aangekomen en vanuit Dokkum was hij zomaar in Drachten. Daar maakte hij opnieuw een glorieuze toertocht door het centrum. De intocht had een beetje last van het weer, maar het grootste deel van de middag bleef het gelukkig droog. Bij het carillon werden de wachtende kinderen opgewarmd door Ben Vieberink, die al vast een welkomstdansje met hen oefende. Burgemeester Tom van Mourik arriveerde à la James Bond in een snelle politieboot bij de kop van de Vaart en toen was het wachten op de Goedheiligman. Welkomstdansje De Pieten op de Pakjesboot hadden tot vlak voor de Piipbrêge nog de paraplu’s paraat, maar bij het naderen van de Hogeweg klaarde de lucht op. Langs de Vaart stonden dit keer minder kinderen te wachten dan voorgaande jaren, misschien wel door die regen, en het leek ook of de boot sneller voer. Bij het carillon aangekomen...

Lees verder » [post-views]