Sinterklaas met Pakjesboot 12 aangekomen in Dokkum

Sinterklaas is zaterdagmiddag rond 12.30 uur met zijn Pakjesboot 12 aangekomen in Dokkum. Hij werd verwelkomd door duizenden bezoekers. De Sint trok na zijn aankomst door het historische centrum van de stad. Veel kinderen begaven zich met hun ouders langs de route om de Sint te verwelkomen. De stoomboot meerde af aan De Dijk, waar Sinterklaas werd verwelkomd door burgemeester Marga Waanders en kinderburgemeester Noa Daannette Groeneveldt. Ook de Dokkummer Blaaskapel was aanwezig om Sinterklaasliedjes te spelen. "Dag lieve schatten, dag Dokkum!" riep de Sint vanaf de boot toen hij Dokkum binnen kwam varen.Langs de route lieten kinderen hun talenten zien aan de Sint en zijn pieten. Zo werd de Sint toegezonden door een koor van 100 basisschoolkinderen uit Dongeradeel, onder leiding van muziekschool Opus3. Op het Sonnemapleintje liet een team van Dance Factory Dokkum een dans zien en op de Bargemerk deden een aantal stoere kinderen een survivalrun.Daarna arriveerde Sinterklaas op...

Lees verder » [post-views]