Ureterpse maakt kleurboek voor dementerenden

URETERP – Gerda Hiemstra maakt kleurplaten voor dementerenden. Deze maand verscheen haar vijfde kleurboek. Sinds 2013 maakt Gerda Hiemstra uit Ureterp kleurboeken voor dementerenden, omdat hier vraag naar bleek te zijn. Familieleden van dementerenden of zorginstellingen vinden het soms erg moeilijk om geschikte kleurplaten te vinden voor hun ouders of bewoners. De kleurplaten mogen níet kinderachtig of te gedetailleerd zijn. Jaren zestig Kleurboek nummer 5 – speciaal ontwikkeld voor dementerenden – is deze maand vers van de pers gerold. Het thema van dit kleur- en vertel boek is de jaren zestig en zeventig. Dit is een vervolg op het vierde boek, dat eind vorig jaar uitkwam en ging over de jaren vijftig en zestig. Deze thema’s spreken aan, zo blijkt uit de belangstelling die ervoor is. De kleurboeken bevatten elk 16 zwart/wit illustraties, die eenvoudig en herkenbaar zijn met duidelijke lijnen. Dus niet kinderachtig of priegelig. De herkenbaarheid nodigt uit tot vertellen en...

Lees verder » [post-views]