Verkeersblokkade op snelweg om demonstranten tegen te houden

De bussen met mensen die namens Kick Out Zwarte Piet zouden gaan demonstreren bij de Sinterklaasintocht in Dokkum zijn tegengehouden op de A7. Bij Oudehaske stond het verkeer een ruime tijd vast. De blokkades moesten ervoor gaan zorgen dat de demonstranten niet op tijd arriveren in Dokkum. De vreedzame protestmars zou om 10:30 uur plaatsvinden. De politie heeft de mensen opgeroepen om door te gaan rijden op de snelweg.De mobiele eenheid begeleidt de bussen naar Dokkum, de verwachting is dat ze rond 12 uur arriveren. Zaterdagochtend werd al duidelijk dat de politie inzet in de stad Dokkum groot zou zijn. In Dokkum circuleerde een vliegtuigje boven het centrum met de tekst: wij willen zwarte pieten! Vele mensen viel het spandoek om, omdat het vliegtuigje ook vloog over andere dorpen in de regio.UPDATE: De gemeente Dongeradeel heeft de demonstraties verboden. De bussen zullen terugkeren naar hun vertrekbestemming. Hoe het verder gaat met de...

Lees verder » [post-views]