Burgemeester @VanEgters feliciteert winnaars Democratic Challenge

HEERENVEEN – Op 17 november werd de winnaar bekend gemaakt van de Democratic Challenge van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG. ‘Wat is jouw ideale democratie en beeld die uit’ was de oproep van deze ontwerpwedstrijd. Heerenveens burgemeester Tjeerd van der Zwan ging de uitdaging aan en overhandigde zijn foto in juni aan de VNG in Den Haag. Hein Albeda, Rogier de la Rive Box en Guido Enthoven waren met hun inzendingen de drie beste ontwerpers.  Overdragen democratische macht “Lokale democratie kan en moet anders”, meent Van der Zwan: “Daarvoor hebben we  nieuwe democratische werkvormen nodig dan we tot nu toe inzetten. Dit kan niet zonder de medewerking van onze jongeren. Zij vormen de democratie van onze toekomst en ik roep onze gemeenteraad en inwoners op om daarvoor oog te hebben.” Vandaar dat op de foto te zien is hoe de burgemeester zijn ambtsketen, en daarmee de democratische macht, overdraagt aan...

Lees verder » [post-views]