Getrainde vrijwilligers met levenservaring begeleiden gezinnen

DRACHTEN – Home-Start biedt opvoedingsondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met jonge kinderen. Voor Noordoost Friesland en Zuidoost Friesland worden nieuwe begeleiders gezocht. Home-Start is een gecertificeerd programma van Humanitas en wordt in Nederland al 23 jaar succesvol aangeboden in zo’n 130 gemeenten. In Noordoost Friesland wordt dit programma al ruim 4 jaar succesvol aangeboden in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ferwerderadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. In Opsterland en de Stellingwerven is dit programma onlangs gestart. Humanitas is de uitvoerende partij. Dit programma sluit goed aan bij het reguliere aanbod van professionele organisaties en is erop gericht om zwaardere hulpverleningstrajecten te voorkomen. Steuntje Home-Start is laagdrempelig, gelijkwaardig en sluit aan bij de behoefte van de ouder. Het is er voor ouders die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken en helpt ouders weer positiever om te gaan met hun situatie. Uitgangspunt is de hulpvraag van de ouder, daar...

Lees verder » [post-views]