Laatste klanken van De Slykstappers

BLIJE – Zaterdagavond was in Blije het laatste optreden van shantykoor De Slykstappers. In de zaal van maf Fjildsicht vol dorpsgenoten bracht het shantykoor nog één keer het repertoire van de afgelopen 21 jaar. Omdat er niet genoeg zangers meer zijn om het koor op de been te houden en een vergeefse laatste poging om nieuwe leden te krijgen, viel na de zomervakantie het besluit om er een punt achter te zetten. Het eerste optreden van De Slykstappers was in januari 1997 voor een enthousiast thuispubliek. De afgelopen ruim 20 jaar presenteerde het koor zich in tal van dorpshuizen, feesttenten en verzorgingshuizen. Hoogtepunten waren optredens tijdens de manifestatie Sail 2000 in Amsterdam en een optreden in Polen. Het 20-jarig bestaan van De Slykstappers werd gevierd met optredens van ook een viertal koren uit de regio. Er kwamen drie CD’s uit: De Slykstappers, Stoarm en Achter de Seedyk. De afgelopen 21 jaar waren er vier dirigenten, waarvan Rika Feringa de...

Lees verder » [post-views]