Presentatie boek Gedeeld Verleden en première film ‘100’ in de Pleats

BURGUM – In De Pleats in Burgum vindt zaterdag 25 november vanaf 10.30 uur de presentatie plaats van het boek Gedeeld Verleden en de première van de film 0-100. Het eerste deel wordt ingeruimd voor het project ‘100’ fan 0 – 100 jier yn it Frysk’ van Linda de Haan en Jeroen Wolf. Na de koffie presenteren Jaap Krediet en Rieke Visser hun boek Gedeeld Verleden, een dorp vol verhalen. ‘100’ fan 0 – 100 jier yn it Frysk’ is een minidocumentaire, gemaakt door Jeroen Wolf en met Linda de Haan (zie ook hieronder). In de korte film zijn honderd mensen, meest Burgumers, in beeld gebracht: jong, oud, jongen, meisje, vrouw en man. Topsporters klein en groot, meesters, juffen, de schoonmaakster, de tandarts, de slager en de bakker, de postbode, muzikanten, kunstenaars en de burgemeester: met zijn allen ­tellen ze in het Fries van 0 tot 100. Oranje Ferbynt heeft dit filmproject...

Lees verder » [post-views]