Ritmische gymnastes OBQ-DFS goed voor tweemaal goud bij RG Omnia Cup

AALSMEER – De derde editie van de RG Omnia Cup werd zaterdag 18 november in sporthal De Bloemhof gehouden. Ritmische gymnastes van veertien clubs, afkomstig uit Zwitserland, België, Duitsland en Nederland streden om de prijzen. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS namen deel met acht gymnastes en wonnen tweemaal goud, tweemal zilver en ook nog brons. Seniore Jente Bouma draaide twee sterke oefeningen met hoepel en bal en liet de concurrentie achter zich en won het goud met 19.783. Nijah de Boer was een klasse apart bij de junioren. Nijah sloeg met haar bal en hoepeloefening een gat van meer dan twee punten met Lien Pluym, haar naaste belager uit België; de scores waren respectievelijk 19.649 om 17.083. Lis Stinstra en Sanderijn Klijnsma wonnen beiden het zilver in hun categorie met hun oefening zonder materiaal. Yalena Klijnsma van OBQ-DFS won het brons bij de prejunioren met haar oefening zonder materiaal en hoepel. Seniore...

Lees verder » [post-views]