Show De Woudzangers kent goede kwaliteit

HARKEMA – In vergelijking met de voorgaande editie waren er een kleine honderd vogels minder te zien. Maar de kwaliteit van de 58ste show van volièrevereniging De Woudzangers in Harkema was van een prima niveau. De grote zaal van café De Klok in Harkema was donderdag, vrijdag en zaterdagochtend het toneel van de jaarlijkse onderlinge tentoonstelling van De Woudzangers. Een vijftigtal leden van de club waren er van de partij met hun vogels. In totaal waren er 468 pronkstukken in De Klok te zien. Dat dit aantal achterbleef bij de maar liefst 550 vogels van de editie 2016, heeft volgens voorzitter Sipke Brouwer van De Woudzangers te maken met diverse omstandigheden. Onder meer het verloop van het broedseizoen is van invloed, aldus Brouwer. ,,By de ien is dat goed, by de oar (wat) minder.” Als vanouds had De Woudzangers het uitstekend voor elkaar bij de show. De circa 180 leden...

Lees verder » [post-views]