Voetbaloverzicht | FVC boekt geflatteerde zege op Bergum

LEEUWARDEN – FVC heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op Sportcomplex Wiarda. De Leeuwarders zetten het bezoekende Bergum met 4-0 opzij en nestelen zich daarmee in de subtop. De thuisclub had het aanvankelijk en ook lange tijd lastig. Een goede fase in de laatste zeven minuten voor rust leverde de 1-0 op. In de tweede helft wist de formatie van Johan Groote tot 4-0 uit te lopen. Aan drie doelpunten hing een luchtje en aan twee daarvan een windje (en dat zien we op Wiarda, door kenners bestempeld als ‘Waaiarda’ wel vaker). De zege was beslist verdiend maar viel ruimer uit dan het spelbeeld deed vermoeden. Wedstrijdverloop Het duel kende een merkwaardige (valse) start. Amper drie minuten na het eerste fluitsignaal staakte arbiter Klunder het treffen vanwege ‘slecht zicht’. Er viel inderdaad redelijk wat neerslag maar de beslissing was zwaar overdreven. Vier minuten later mochten de manschappen van Johan Groote en Jan Bruin...

Lees verder » [post-views]