65 jaar Begrafenisvereniging Bantega

BANTEGA Begrafenisvereniging Bantega bestaat 65 jaar. Zaterdagmiddag 18 november was de feestelijke receptie met de presentatie van een boekje over haar geschiedenis, geschreven door Anneke Berger. ‘Wij zijn de jongste Begrafenisvereniging van Friesland,’ vertelt Anneke Berger. ‘Ons dorp Bantega bestaat namelijk pas sinds 1947.’ Inmiddels telt de Begrafenisvereniging meer dan vijfhonderd leden. Het vijfkoppige bestuur, bestaande uit drie mannen en twee vrouwen, wilde graag aandacht besteden aan het 65-jarig bestaan. ‘Toen de vereniging 50 jaar bestond, hebben we dit uitgebreid gevierd,’ vervolgt Anneke. ‘En nu wilden we ook het 65-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het was een goedbezochte gezellige receptie, die het karakter had van een reünie. De bekende Friese zanger Adri de Boer, die sinds een aantal jaren ook zingt bij uitvaarten, zorgde met zijn liedjes voor de muzikale omlijsting. Het was een bijzonder geslaagde middag.’ Bijzonder was ook het feit dat alle aanwezige leden een boekje...

Lees verder » [post-views]