Alie Jonker bakt de allerbeste appeltaart van Fryslân

Alie Jonker-Postma uit Noardburgum heeft zondag overtuigend de wedstrijd ‘Wie bakt de Lekkerste Appeltaart van Friesland 2017’ gewonnen. De wedstrijd is een vast onderdeel van het jaarlijkse Oogstfeest van Fryske Frucht, dat ditmaal plaatsvond op Landgoed Lauswolt in Beetsterwaag. “Ronduit zoals een appeltaart moet zijn, zonder enige twijfel de allerbeste!” sprak juryvoorzitter en meester kok Albert Kooy. Het duo Fleur en Aleida Spaak uit Drachten werden tweede, Roy Kramer – ook uit Drachten – werd derde.Appelsap 2017Fryske Frucht presenteerde op het oogstfeest ook met trots de Appelsap 2017. Marc van Gulick bracht samen met voorzitter Henk Markus en alle aanwezigen de eerste toost uit. Alle donateurs, de plukkers van het Plukfeest en alle particulieren die hun appels aan Fryske Frucht ter beschikking hebben gesteld, ontvingen uiteraard een fles van Appelsap cadeau. De totale Appeloogst dit jaar bedroeg 10.000 kg appels.Fryske FruchtDe basis van Stichting Fryske Frucht is eenvoudig: zoveel mogelijk...

Lees verder » [post-views]