Bronzen plak voor Joël Zuidema uit Dokkum op NK Teamsprint

Zondagmiddag 19 november was het Omnisport in Apeldoorn het decor voor het NK Teamsprint baanwielrennen. Dokkumer Joël Zuidema stond samen met Koen van der Wijst en Carlo Cesar aan de start. Voor Joël was het na een lange trainingsperiode zijn eerste wedstrijd van het baanseizoen.Bij het onderdeel teamsprint start een ploeg met 3 renners voor een tijdrit over 750 meter (3 ronden). Elke renner neemt een ronde voor zijn rekening en stuurt dan ‘naar boven’. De wedstrijd is verdeeld in een kwalificatieronde, waarbij de 2 snelste teams doorgaan naar de finale. De nummers 3 en 4 uit de kwalificatie strijden om het brons.In de kwalificatieronde nam Joëls ploegmaat Van der Wijst de start voor zijn rekening. Joël nam de honneurs na een ronde over. Hij nam de volle ronde vol overgave voor zijn rekening en zag Cesar de rit vervolgens netjes afmaken. Het team van Joël noteerde de derde tijd...

Lees verder » [post-views]