Burgemeester Waanders hoopt op dialoog omtrent Zwarte Piet

DOKKUM – Middels een statement heeft burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel laten weten dat zij hoopt dat meer mensen het dialoog aan willen gaan omtrent de Zwarte Pieten-discussie. Ook geeft zij aan het jammer te vinden dat de demonstranten tegen Zwarte Piet op hun reis naar Dokkum zijn tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet. Lees het statement hier onder: Statement: De stad Dokkum heeft dit jaar de landelijke intocht van Sinterklaas georganiseerd. Het was voor de ruim 15.000 bezoekers aan de stad een groot feest. Ook landelijk is de intocht goed bekeken, ruim 2.2 miljoen tv-kijkers zagen live de Sint in Dokkum aankomen. Velen vanuit de Dongeradeelse samenleving hebben een rol in de voorbereiding van de intocht gehad, waarvoor mijn hartelijke dank voor deze geweldige inzet en samenwerking. Met ons allen hebben we gezorgd dat er een feestelijke stemming in de stad was en Sinterklaas en zijn bonte gezelschap...

Lees verder » [post-views]