Burgemeester Waanders roept op tot dialoog over Pieten bij de intocht

Naar aanleiding van de blokkade van de anti-zwarte pieten demonstratie roept burgemeester Waanders in een verklaring op tot dialoog over Pieten bij de intocht.Statement burgemeester Marga Waanders:De stad Dokkum heeft dit jaar de landelijke intocht van Sinterklaas georganiseerd. Het was voor de ruim 15.000 bezoekers aan de stad een groot feest. Ook de landelijke intocht is goed bekeken, ruim 2,2 miljoen tv-kijkers zagen live de Sint in Dokkum aankomen. Velen vanuit de Dongeradeelse samenleving hebben een rol in de voorbereiding van de intocht gehad, waarvoor mijn hartelijke dank voor deze geweldige inzet en samenwerking. Met ons allen hebben we ervoor gezorgd dat er een feestelijke stemming in de stad was en Sinterklaas en zijn bonte gezelschap een warm welkom ontvingen.Fantastisch!Gezien de gebeurtenissen elders in de provincie zet ik graag een aantal feiten voor u op een rij:Voor de gaststad van de landelijke intocht is de discussie rondom zwarte piet onvermijdelijk....

Lees verder » [post-views]