Contact- en locatieverbod voor Tilster die ex en haar familie stalkte

LEEUWARDEN/KOOTSTERTILLE – Voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin en haar familie is een 19-jarige inwoner van Kootstertille maandag door politierechter Kees Post veroordeeld tot een voorwaardelijke jeugddetentie van een maand, met een proeftijd van twee jaar. Hoewel de verdachte zelf de aanklachten stug bleef ontkennen, achtte de rechter bewezen dat de Tilster vanaf medio mei zijn ex-vriendin en haar familie en tijdlang heeft gestalkt. Dat deed hij onder meer door opzichtig en met veel kabaal met zijn auto door de straat te rijden waar het meisje en haar ouders wonen. Hij was meermaals met hoge snelheden en luid toeterend -met een meertonige claxon- door de straat gereden. Ook was hij met zijn auto dreigend op zijn ex en een vriendin afgereden -en had hij ze bijna aangereden-, terwijl de meisjes in Surhuisterveen op het fietspad fietsten. Begin augustus was er een confrontatie geweest tussen de broer van de...

Lees verder » [post-views]