De appel in de hoofdrol bij Bilderberg Landgoed Lauswolt

BEETSTERZWAAG – Heel Friesland bakte, maar wel met appels… Het was zondag gezellig druk in het chique Lauswolt, waar Stichting Fryske Frucht voor de derde keer het oogstfeest vierde. Tekst: Japke Weij Plukkers, taartenbakkers, ondernemers uit de streek en belangstellenden, ze konden proeven, genieten en netwerken. Topkoks van de aangesloten restaurants gaven demonstraties van diverse bereidingsmogelijkheden van de appel. De inmiddels vijfjarige Stichting Fryske Frucht heeft drie doelen: het behoud van vergeten appelrassen als erfgoed, het tegengaan van verspilling van appels die niet gebruikt worden en het stimuleren van aanplant van nieuwe bomen. Plukken ,,We zijn klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een steeds omvangrijker organisatie, met zo’n negentig verkooppunten van ons streekproduct, appelsap. We hebben geen winstoogmerk, maar zijn afhankelijk van sponsorgelden. We werken veel met vrijwilligers en een beroepskracht. We hebben allemaal verschillende taken, zoals het geven van workshops, het verzorgen van de pr en social media, het...

Lees verder » [post-views]