IKC De Kabas Veilig op Weg in Franeker

FRANEKER De leerlingen van groep 7 en groep 8 van IKC De Kabas kregen afgelopen vrijdag 17 november een ‘Veilig op Weg’-les. De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland. Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Voorlichting is dus letterlijk van levensbelang. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland en Veilig VVN een les ontwikkeld, waarin leerlingen van groep 7 en 8 kennismaken met vrachtauto’s. Na de theorieles gingen de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar stond voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je immers pas echt hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. www.veilig-op-weg.nl.

Lees verder » [post-views]