Iris Kroes en Reinout Douma wijden nieuwe ‘vleugel’ Nij Smellinghe in

DRACHTEN – Nij Smellinghe neemt woensdagmiddag een nieuwe vleugel in gebruik. Nee, geen extra bedden, maar een piano. Daarom nemen Renout Douma en Iris Kroes de ingebruikname voor hun rekening. Woensdag 22 november 2017 neemt ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten de pas aangeschafte vleugel officieel in gebruik. Pianist en componist Reinout Douma zal tussen de middag de vleugel voor het eerst bespelen. Hij begeleidt hierbij harpiste en zangeres Iris Kroes. Een groeiend besef van de waarde van muziek in de zorgpraktijk en de keuze van Nij Smellinghe om als ziekenhuis ondernemend en innoverend te zijn, zijn aanleiding voor de aanschaf van een vleugel. Welbevinden In ons land ontstaat een toenemend wetenschappelijke onderbouwing van een zorgpraktijk waarin gewerkt wordt met muziek. Muziek is van invloed op het welbevinden en gedrag van mensen en geeft een welkom en gastvrij gevoel. Het luisteren naar muziek vermindert aantoonbaar spanning en stress. Nij Smellinghe heeft tot...

Lees verder » [post-views]