Kleurrijke vogeltentoonstelling in Ternaard

TERNAARD – Vogelvereniging Zang en Kleur uit Dokkum organiseerde 16, 17 en 18 november weer een prachtige tentoonstelling in het dorpshuis van Ternaard. Ruim 200 vogels waren er ingezonden door 21 vogelliefhebbers. Donderdagochtend konden de drie keurmeesters na een bakje koffie beginnen met het keuren van de verschillende vogels. Het werd de keurmeesters knap lastig gemaakt want de kwaliteit van de vogels lag erg hoog. Aan het eind van de middag waren de prijswinnaars bekend en kon de organisatie de zaal helemaal klaar maken voor de show. s ‘Avonds opende de voorzitter dhr. Boonstra de show en maakte de prijswinnaar bekend. Na diverse felicitaties en bedankjes ging de zaal open voor het publiek en kon de show beginnen. Voor de groepen 2 en 3 van basisschool  ”It Harspit” was er een kleurwedstrijd georganiseerd. Ook werden deze groepen voor de vrijdagochtend uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de show. De prijswinnaars...

Lees verder » [post-views]