Onderzoek gestart voor eventuele vervolging actievoerders

JOURE Actievoerders tegen Kick Out Zwarte Piet die op weg waren naar de intocht van Sinterklaas in Dokkum, zijn zaterdag tegengehouden op de A7 bij Oudehaske door voorstanders van zwarte Piet. Door de actie stond het verkeer op de A7 geruime tijd stil. De bus met demonstranten reed later verder onder politiebegeleiding. ‘We hebben niemand aangehouden’, zegt Ramona Venema van politie Noord-Nederland. ‘Zaterdag was alles gericht op de doorstroming van het verkeer. We konden niets anders dan dit doen. Gelukkig hebben wij geen meldingen gehad van ongevallen. Venema betreurt het feit dat de politie de demonstranten niet in het demonstratievak in Dokkum heeft kunnen krijgen. Na de actie bij Joure stonden volgens de politie nog twee of drie blokkades gepland. ‘Toen kregen we ook berichten dat er kwaadwilligen in Dokkum de demonstranten op stonden te wachten. En dan komt de veiligheid van het publiek in het gedrang.’ De agenten hebben...

Lees verder » [post-views]