Orca zwemster Huisman schittert in Emmen

EMMEN – Orca zwemster Silke Huisman heeft tijdens het tweede weekend van de Regionale Winter Kampioenschappen in Emmen vriend en vijand verbaasd met haar prestaties. De winst en algemene titel op de 100m schoolslag sprong het meest in het oog. Met 1.11,67 wist de veertienjarige Huisman concurrente Karin Rijkelijkhuizen van DZ&PC, die in 1.11,70 aantikte, nipt voor te blijven. Met deze tijd verbeterde Huisman het Friese jaargangrecord van Marrit Steenbergen én het Regionale jaargangrecord Van Linda Moes uit 1985. Op de 200m vrije slag veroverde Huisman goud bij de jeugd in 2.08,56 en op de 50m vrije slag leverde een snelle 26.68 dezelfde kleur medaille op. Ploeggenoot Josien Wijkhuijs veroverde op die afstand de algemene titel met overmacht in 26,24. David Kuipers leverde eveneens prima prestaties. Op zaterdag was er tweemaal goud in dikke persoonlijke records. Op de 200m vrije slag klokte Kuipers 1.55,51 en de 400m wisselslag ging in...

Lees verder » [post-views]