Overzicht De Lawei van deze week

DRACHTEN Hieronder weer een beknopt overzicht van de programmering van De Lawei in Drachten Op donderdag is Achter het Huis (gebaseerd op Het Achterhuis) te zien. Dit bijzondere stuk (met o.a. Hajo Bruins en Cees Geel) laat zien wat het met mensen doet om zo dicht op elkaar te leven, terwijl buiten de vijand rondloopt. Diezelfde avond is ook de Blackout van ‘77 te zien. Een stormavond. Het vertelt het verhaal van de nacht van de Blackout in 1977 wanneer New York zonder stroom. Plunderingen breken uit en de jonge zwarte schrijfster Amina trekt zich terug in het pikkedonker. In deze swingende muzikale trip reist het publiek door haar jeugd in het behouden Zuiden, Chicago en New York. Vrijdag raast Ellen ten Damme in De Lawei door de jaren ’20, ’40 en ’50 heen, met liedjes van Edith Piaf, Kurt Weill, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich. Hele generaties groeiden op...

Lees verder » [post-views]