Recensie: Groeten uit Melklokaal

“Oponthoud op doortocht II”, tekeningen en schilderijen van Arno Kramer en Tjibbe Hooghiemstra bij melklokaal voor hedendaagse kunst, Heremaweg 20-1 in Heerenveen. Tot en met 26 november. Oponthoud op doortocht. Twee. Samen zijn Arno en Tjibbe op reis door de kunst, op ontdekkingstocht door de tijd. Kramer en Hooghiemstra. Ze hebben stil gehouden bij melklokaal en laven zich aan de witte muren daar. Het houdt hen op, positief. Het is een rustpunt. En ik sta stil bij de kunstuitingen van deze twee scheppers. Hier in melklokaal. Tijdens mijn tocht door de kunst. Het houdt me op, want ik wil het beschouwen en doorzien. Met de schilderijen en de tekeningen samen, vorm ik de twee van de titel van deze expositie. Het is een ietwat eigenaardige titel. Het lijkt alsof het duo eens eerder is oponthouden. Maar de doortocht staakt niet, de creaties vormen zich almaar door. Het monumentale werk van...

Lees verder » [post-views]