Zwollenaren winnen zware tweede Wampex in 6,45 uur

MARUM – De tweede van drie Opsterlandse WAMPEX’en van 2017 ging vrijdagavond van start vanuit de gezellige kantine van SV Marum. Aan de start verschenen 603 deelnemers in 106 teams. De route van circa 29km loopt bijna geheel door landerijen en bosschages in de regio Marum – Opende. Naast gemeenten, Rijkswaterstaat, waterschappen en Staatsbosbeheer maken meer dan 40 particuliere landeigenaren het evenement mogelijk. Het team Radio-Actiefjes I uit Zwolle is bij deze editie winnaar geworden met een looptijd van 6:30uur. Door het missen van één letter op de wedstrijdkaart scoren zij een eindtijd van 6:45uur. Tweede werden De Heeren van het Friesche Woud uit Gorredijk met een eindtijd van 6:56uur. WâldWrotters II uit Ureterp maakt de top drie compleet met een eindtijd van 8:01uur. Door de natte weersomstandigheden in de afgelopen weken was het terrein moeilijker begaanbaar dan bij de eerste editie. Daardoor kozen maar liefst 43 teams voor de...

Lees verder » [post-views]