Agrarische avond over biomassa in Kollum

Maandagavond vond in gemeentehuis te Kollum. de tweejaarlijkse agrarische avond plaats. Burgemeester Bilker hete ieder welkom en stelde de sprekers.Tijdens deze avond wordt er aandacht geschonken aan de voordelen van het toepassen van biomassa en de huidige initiatieven op dit gebied.De agrarische sector produceert veel biomassa, maar kan ook veel biomassa gebruiken. Dit is op termijn ook noodzakelijk om de bodem gezond te houden. Door het toepassen van biomassa op locatie kan werkgelegenheid worden gerealiseerd en geld worden bespaard.Cees Meijles, projectleider circulaire economie van de Provincie Fryslân, geeft deze avond een overzicht van de toepassingen, uitdagingen en mogelijkheden die biomassa voor de agrarische sector biedt. Daarnaast levert Joost Mulder van Agriton een toelichting op reeds bestaande regionale initiatieven op dit gebied.De avond wordt georganiseerd door de afdeling It Kollumer Grien van de NFW, de LTO Noord-afdeling en de gemeente Kollumerland c.aAgrarische avond over biomassa in Kollum

Lees verder » [post-views]