Drie uit vier voor Mushin Dojo Dokkum

Mushin Dojo Dokkum deed afgelopen zondag 19 november met vier jeugdleden mee aan het Open Noord-Nederlands kampioenschap Shinkyokushin karate in Drachten. Een full contact toernooi met 14 sportscholen uit heel Nederland. En met succes: Twee eerste plaatsen en een derde prijs.Voorafgaand aan de poule wedstrijden bleken zowel Erwin Wierstra (10 jaar), Latrell Akkermans (10 jaar) als Tremayne Akkermans een voorronde te moeten vechten. Latrell heeft een mooie partij laten zien, echter verloor en kon niet verder vechten.Hierna was het de beurt aan Rick Jongsma (12 jaar), die vol overtuiging zijn eerste wedstrijd won op ippon (volpunt), en ook zijn tweede partij ging met vlag en wimpel. Rick mag zich nu Noord Nederlands kampioen noemen. Tremayne Akkermans (12 jaar) vocht zijn drie poule partijen vrij gemakkelijk, en won ze vol overtuigingen op ippon. Mushin Dokkum is nu een tweede Noord Nederlands kampioen rijker. Erwin Wierstra vocht in totaal zes partijen: twee...

Lees verder » [post-views]