Nieuwe dienstregeling Arriva in het Noorden

LEEUWARDEN – Op zondag 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in van vervoersbedrijf Arriva voor de bussen en treinen in Noord-Nederland. Verschillende routes krijgen andere vertrek- en aankomsttijden. Ook komen er nieuwe lijnen bij. Alle wijzigingen zijn hier te vinden. Nieuwe lijn 90 Bij het busvervoer zijn de meeste aanpassingen. Zo komt er een nieuwe lijn 90 van Heerenveen via Joure, Sneek en Bolsward naar de Kop van de Afsluitdijk. Hier sluit de dienst aan op de Qliner naar zowel Leeuwarden als Noord-Holland. De bus rijdt op werkdagen tot ongeveer acht uur ‘s avonds. Verder valt op dat de reistijd tussen Leeuwarden en Noord-Holland tien minuten korter wordt. Lijn 350 rijdt straks niet meer via Bolsward, maar rechtstreeks vanaf de Kop van de Afsluitdijk naar Leeuwarden. De vertrektijden wijzigen. Treinen De meeste treintijden blijven ongewijzigd, meldt Arriva. Wel veranderen de vertrektijden tussen Leeuwarden en Stavoren. En op zaterdagochtend wijzigen de...

Lees verder » [post-views]