Opruimcoach Tineke: opruimen geeft rust

LEEUWARDEN – Met opruimen maak je ruimte. En ruimte geeft rust. Dat zegt opruimcoach Tineke ten Brug. Ate de Jong ging met haar in gesprek.  ,,Nooit gehoord van een opruimcoach? Ze zijn er ook nog niet zo veel in Friesland. Friezen vragen niet zo snel om hulp. Maar onderschat niet hoeveel mensen de controle over het ordenen en opruimen van hun spullen kwijt zijn.” Volgens Ten Brug schamen mensen zich er voor dat ze niet kunnen opruimen. Het gebeurt volgens haar ook dat mensen niet meer naar feestjes durven vanwege de angst om mensen ook weer thuis te moeten ontvangen in hun rommelige huis. ,,Je wilt liever niet de vuile was buiten hangen. Die mensen help ik graag. Door goed te luisteren en met een helder, praktisch advies.” O, zoals in dat tv-programma Mijn huis in puin. ,,Ja, maar dat programma vind ik verschrikkelijk omdat het altijd om extremen gaat....

Lees verder » [post-views]