Sinterklaashotel komend weekend geopend

HEERENVEEN – Komend weekend kunnen de Heerenveense kinderen weer op bezoek bij Sinterklaas en zijn pieten in het tot Sinterklaashotel omgetoverde Posthuis Theater. Het Posthuis is niet het eerste logement waar Sint-Nicolaas logeert tijdens zijn verblijf in Heerenveen. Een eeuw geleden (de Sint gaat al heel wat jaren mee) had hij nog logies en ontbijt in Hotel Groen aan de Dracht, waar nu het pand de Hoofdbrug staat. De toen net opgerichte ‘Heerenveensche Winkeliers Vereeniging’ liet Sint-Nicolaas tot en met 5 december ‘Iederen dag afrijden (uitgezonderd Zondag) middags 3 uur vanaf zijn Hotel.’ Hotel Groen heeft meer dan een halve eeuw dienst gedaan als Sinterklaas Hotel. Maar Hotel Groen moest wijken voor nieuwbouw, dus de Sint moest op zoek naar wat anders. De Zilveren Roos “Ik weet nog, dat Sinterklaas logeerde in de winkel van De Zilveren Roos, de vroegere bloemenwinkel op De Dracht”, zegt Hendrika Mulder, tegenwoordig zelf lid...

Lees verder » [post-views]