Zelfpluktuin Schiermonnikoog bekroond met titel Kern met Pit Friesland

SCHIERMONNIKOOG – Na een jaar hard werken, presenteerden gisteren ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. Voor de provincie Fryslân was het de Zelfpluktuin op Schiermonnikoog die er met de trofee vandoor ging. Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Friesland ging de winst naar Schiermonnikoog met het project de Tuin naast de Branding: een zelfpluktuin waar op duurzame wijze groente, fruit en bloemen worden geteeld. De tuin is een middel om mensen te verbinden, ontmoetingen tot stand te brengen en nieuwe samenwerking te creëren. De twaalf ambitieuze buurtprojecten, uit elke provincie 1, strijden nu tegen elkaar in de landelijke finale voor een...

Lees verder » [post-views]