Ondernemers uit het Waddengebied op werkbezoek in Ost-Friesland

REGIO – Een groep van 40 ondernemers, bestuurders, ambtenaren en medewerkers van natuurorganisaties is op bezoek geweest bij collega’s in Ost-Friesland, Noord Duitsland. Onder andere wethouder Pieter Braaksma van de gemeente Dongeradeel, Anke Bijlsma namens Garnalefabryk Moddergat, Gerrit Postmus en Tjitske Andringa namens het dorpsbelang Blije en Guus de Haan namens natuurdorp Suyderoogh in Lauwersoog waren mee tijdens deze reis. Kijken in de keuken en leren hoe de Duitsers omgaan met het Werelderfgoed en toerisme was het doel van de reis georganiseerd als onderdeel van het Interreg 5A project Waddenagenda. Op het programma stond een bezoek aan duurzame ondernemer, Wadden Sea Travel, en een camping aan de rand van de Waddenzee in Harlesiel. Vervolgens bezocht de groep in Carolinensiel  het Nationaalpark Haus en het historisch museum, Deutsches Sielhafen Museum. Op de tweede dag is in Wilhelmshaven het UNESCO-Weltnaturerbe Wattenmeer Besucherzentrum bezocht. Het Gemeenschappelijk Waddenzee Secretariaat heeft de samenwerking tussen Duitsland, Denemarken en Nederland aansluitend...

Lees verder » [post-views]